+31 315-324000          |        info@stanstechniek.com

ONTWIKKELING IS ONS VERTREKPUNT

Ontwikkeling en groei voor klanten en technisch talent

Ontwikkelen doe je samen

Bij Stanstechniek gaan wij verder dan alleen volgens aangeleverde tekeningen produceren. Wij denken graag mee en komen samen tot een ontwerp waarin de functionaliteit centraal staat en onze kennis van productie meegenomen is. Dit leidt tot een ontwerp waarin functionaliteit, vereiste kwaliteit en slimme inzet van de productieomgeving tot zo laag mogelijke kosten leiden. Door intensief samen te werken en te investeren in klantspecifieke kennis en de nodige productiemiddelen biedt Stanstechniek nieuwe mogelijkheden om je als maakbedrijf in de markt te ontwikkelen.

Kennis centraal

De belangrijkste productiefactor van Stanstechniek is kennis. Bij alles wat wij doen staat het ontwikkelen en effectief delen van kennis centraal. Zo blijven wij vooroplopen en kunnen wij klanten voorsprong bieden. Dat geeft onze vakmensen ruim baan om zich te ontwikkelen in disciplines en vakspecialisaties. Met probleemoplossend vermogen, durf en eigenaarschap geven zij handen en voeten aan alle kennis bij Stanstechniek.

Co-engineering voor geoptimaliseerde productie

Voor zowel stanswerk als plaatwerk kunnen wij met co-engineering kostenbesparingen en kortere doorlooptijden realiseren. Bijvoorbeeld door in modules te denken die dan weer uit zo min mogelijk onderdelen zijn opgebouwd. Of door met ontwerpstudies plaatdikte te reduceren en waar mogelijk op montage te besparen. Door onze engineers ook kritisch naar bestaande producten te laten kijken is vaak veel winst te behalen in productiesnelheid, doorlooptijd of kostprijs.

Twee ontwikkel- en productieroutes

Om alle kennis en middelen van de verschillende disciplines bij Stanstechniek optimaal in te zetten, zijn er twee hoofdroutes waarlangs de productie plaatsvindt. Voor massaproductie en massa-assemblage van accuraat stanswerk volgt je productie de fasen van de stanswerkroute. Voor strak plaatwerk met onze geautomatiseerde plaatwerkfabriek volgt je order de plaatwerkroute.

Klantcasus

Optimalisatie montagesysteem zonnepanelen schuin dak

Inmiddels zijn er al tientallen miljoenen stuks geleverd, maar het begon eind 2015 met de vraag van een specialist in montagesystemen, om te kijken naar een efficiëntere uitvoering van een heel assortiment montagebeugels voor waarmee zonnepanelen op schuine daken geïnstalleerd kunnen worden. Van niet minder dan 17 varianten, gingen wij naar slechts één universele, verstelbare en weerbestendige versie. En dat ook nog tegen minder dan de helft van de oorspronkelijke stuksprijs.

Lees verder

Wij werken onder andere samen met

Scroll naar boven