+31 315-324000          |        info@stanstechniek.com

MEER MOGELIJKHEDEN, MEER CAPACITEIT
IN STANSWERK

Massaproductie en robot-assemblage maken het verschil

De stanswerkroute

Voor veelzijdig stanswerk in grote volumes hanteren wij een gedegen proces van co-engineering, tooling-engineering, gereedschappen vervaardigen, testen en vrijgave voor productie. De meest bepalende stappen zitten dus aan het begin van het proces. Hoe grondiger en zorgvuldiger wij hierbij stilstaan, hoe meer tijd en kwaliteit je later wint in de productiefase.

1. Co-engineering

Als co-engineer kunnen wij in nauwe samenwerking het volledige ontwerp van verschillende onderdelen verzorgen. Met behulp van de juiste CAD-software maken en optimaliseren onze engineers het ontwerp van metalen componenten, gebaseerd op specificaties en eisen. Daarbij houden zij rekening met strenge kwaliteitsnormen en methoden. Met statische en dynamische sterkteanalyses zoals SolidWorks, FEM en Stampack Xpress voorkomen we al in de ontwikkelingsfase risico’s en kwaliteitsproblemen, terwijl allerlei praktijktesten overgeslagen kunnen worden. Op basis van co-engineering brengen wij verschillende offertes uit, inclusief technische en financiële analyse.

2. Gereedschapsbouw

Uit het goedgekeurde productontwerp volgt het gereedschapsontwerp waarmee de onderdelen vervaardigd kunnen worden voor de samenbouw van het gereedschap voor onze stanspersen. Hiervoor hebben wij een compleet uitgeruste gereedschapmakerij in huis en een team van ambachtelijke gereedschapmakers. Zij zorgen voor het tijdig afbouwen en valideren van matrijzen en stansgereedschappen en waken over de kwaliteit met controle op breuk, botheid of afwijkende assemblage. De 3D-ontwerpen worden middels Top Solid Progress software door onze engineers vervaardigd. Vervolgens gaan de gereedschapmakers aan de slag met behulp van hun uitgebreide uitrusting waaronder:

  • Draaibanken
  • Freesbanken
  • Boormachines
  • Hardingsovens
  • Profielslijpmachine
  • Vlakslijpmachines

3. Stansen

Voor de productie van de meest uiteenlopende metalen componenten beschikt Stanstechniek over een uitgebreid machinepark excenterpersautomaten, manuele excenterpersen en hydraulische persen. Onze excenterpersen variëren van 60 tons tot 500 tons persstraten met verschillende maximale bandbreedtes. De hydraulische persen lopen van 125 tons tot 250 tons. Zodra de aangewezen stanspers voorzien is van het specifieke gereedschap en de invoer van bandstaal is ingesteld, vangt de daadwerkelijke productie aan. Onze productielijnen draaien vrijwel zelfstandig door de vergaande automatisering. Speciale modellen en prototypen produceren wij gedurende de dag, terwijl massagoederen in de avond en nacht worden gefabriceerd.

4. Robot-assemblage

Bij Stanstechniek hebben wij geïnvesteerd in de ontwikkeling van assemblagerobots. Hiermee nemen wij de tijdrovende assemblage uit handen van klanten die anders hele teams aan het werk moeten zetten om grote aantallen onderdelen te assembleren. Handmatige assemblage was tot nu toe een bottleneck voor de soepele doorstroom van orders, maar kan bij Stanstechniek ook geautomatiseerd worden, inclusief 100% eindcontrole. Naast dat dit onze klanten veel kosten bespaart, is de beschikbaarheid voor het uitleveren van grote orders ook een stuk sneller geworden.

5. Supply Chain Management

Onze logistieke specialisten zorgen dat alles gebundeld, verpakt en gelabeld in het magazijn geplaatst wordt, klaar voor verzending. Maar voor het zover is moeten alle voorgaande stappen gestroomlijnd doorlopen worden. Stanstechniek zet daarom sterk in op beheersing van de supply chain, inclusief digitalisering en automatisering om het proces zo makkelijk en betrouwbaar mogelijk te maken. Van werkvoorbereiding en orderverwerking tot inkoop, productieplanning inclusief kanten en montage, (interne) logistiek en expeditie. Daar hoort ook strakke regie bij voor het uitbesteden van finishing aan specialisten in poedercoaten, elektrolytisch verzinken, ontvetten, beitsen en meer.

Wij werken onder andere samen met

Scroll naar boven