+31 315-324000          |        info@stanstechniek.com

DIGITALE PLAATWERKFABRIEK BIEDT flexibiliteit

Profiteer van snelheid en strakke stuksprijzen

De plaatwerkroute

Onze volledig geautomatiseerde plaatwerkfabriek biedt de flexibiliteit om zeer efficiënt van enkelstuks tot grote aantallen strak plaatwerk te leveren. De meest bepalende stappen zitten daarbij aan de start van het proces, bij de intake en co-engineering. Hoe grondiger en zorgvuldiger wij hierbij stilstaan, hoe meer tijd en kwaliteit je later wint in de productiefase.

1. Co-engineering

Met co-engineering kunnen wij in samenwerking het complete ontwerp van verschillende onderdelen verzorgen. Met behulp van industriestandaardsoftware maken of optimaliseren onze engineers het ontwerp van metalen componenten, gebaseerd op vastgestelde specificaties en eisen. Daarbij houden zij rekening met strenge kwaliteitsnormen en methoden zoals FMEA, APQP, SPC en PPAP. Met statische en dynamische sterkteanalyses voorkomen we al in de ontwikkelingsfase risico’s en kwaliteitsproblemen, terwijl allerlei praktijktesten overgeslagen kunnen worden. Vanuit de co-engineering brengen wij verschillende offertes uit, inclusief technische en financiële analyse. 

2. Productconfigurator

In de afgelopen jaren heeft Stanstechniek meerdere productconfiguratoren ontwikkeld, specifiek voor parametrische producten van klanten. Door alle kennis van onze productie in de productconfigurator onder te brengen, samen met een specifieke set keuzes in het ontwerp, is het mogelijk om als klant zelfstandig kostencalculaties en levertijden op te halen. Dat kan online, 24/7 en in real-time. Zodra de specificaties en kosten akkoord bevonden en bevestigd zijn, wordt de productie automatisch opgestart. Wij werken aan bredere beschikbaarheid van de productconfigurator. De productconfigurator ontwikkelen wij op maat van individuele klanten. Neem contact op of laat een bericht achter als je meer wilt weten.

3. Plaatwerkfabriek

Onze geautomatiseerde plaatwerkfabriek wordt aangestuurd vanuit de werkvoorbereiding en doordachte co-engineering van het plaatwerkproduct. Voor klanten met parametrische producten is deze stap geautomatiseerd met de productconfigurator. De werkvoorbereiding zit dan geïntegreerd in het bestelproces, waarna de materiaaltoevoer en het lasersnijden in de plaatwerkfabriek automatisch wordt opgestart. Na het nodige kantwerk, eventuele finishing of handmatige assemblage gaat elke order gedocumenteerd en goed verpakt op transport.

4. Assemblage en lassen

Naast handmatige assemblage en lassen van onderdelen tot halffabrikaat, beschikken wij ook over de mogelijkheid om daarvoor geschikte onderdelen geautomatiseerd te assembleren of te lassen. Samen met een opdrachtgever en een producent hebben wij een assemblagerobot ontwikkeld die tot honderdduizenden stuks samengestelde delen kan afleveren. Dit biedt een unieke extra dimensie en forse efficiencyverbetering in het totale leverproces bij massaproductie  van plaatwerkonderdelen.

5. Supply Chain Management

Onze logistieke specialisten zorgen dat alles gebundeld, verpakt en gelabeld in het magazijn geplaatst wordt, klaar voor verzending. Maar voor het zover is, moeten alle voorgaande stappen gestroomlijnd doorlopen worden. Stanstechniek zet daarom sterk in op beheersing van de totale supply chain. Met supply chain management bewaken wij de kortst mogelijke doorlooptijd. Van werkvoorbereiding en orderverwerking tot inkoop, productieplanning inclusief kanten en montage, (interne) logistiek en expeditie. Daar hoort ook strakke regie bij voor het uitbesteden van finishing aan specialisten in poedercoaten, elektrolytisch verzinken, ontvetten, beitsen en meer.

Wij werken onder andere samen met

Scroll naar boven